Algemeen

Waarom een blog?

Een blog … Waarom een blog?
Omdat ik graag vertel denk ik. Omdat ik in mijn hoofd constant vertel tegen mezelf. Om alle bekommernissen wat van me af te “vertellen”.
Omdat ik het zelf ook geweldig vind om de verhalen van anderen te lezen: herkenbare situaties, frustraties, blije verhalen, soms droevige verhalen, grappige anekdotes, stressmomenten, … Het leven zit er vol van en het is gewoon leuk om te weten dat het ook bij anderen zo is. Soms biedt het troost, soms gewoon ontspannende lectuur.
Omdat taal me ook altijd heeft geboeid. Vreemde talen maar ook onze eigen taal. Hoe sommige teksten zo vlot lezen en andere weer helemaal niet. Hoe aangenaam zouden mijn schrijfsels zijn voor anderen? Toch wel een beetje spannend!

Waarom “Busy Times”?
Zo is het leven momenteel: heel druk. Kindjes, werk, verbouwen, …
Eens je kindjes hebt, ben je (de eerste jaren) toch vooral mama. Ik toch. Mijn dagen draaien vooral rond mijn 2 schatten. Mijn gedachten zijn bijna constant bij hen, ik kan er niets aan doen.
Maar tegelijkertijd heb ik ook nood aan me-time. En in die me-time zit ook mijn werk. Zelf dingen realiseren. Ik probeer mijn eigen zaak uit te bouwen. Eigenlijk twee zaken zelfs. Dat biedt leuke uitdagingen maar brengt evengoed stress en onrust met zich mee. Soms geraak ik even in “overload” en weet ik niet meer wat eerst of laatst doen maar andere momenten kan ik dat ook perfect loslaten, of “blocken” beter gezegd.

Durf ik dit wel?
Mijn gedachten en ideeën op het net gooien, het is toch wel een uitdaging.
Gaan mensen mijn blog wel interessant vinden?
Wat gaan mijn vriendinnen, familie, kennissen, … er van zeggen? Gaan ze mij hierin herkennen of gaan ze nieuwe dingen over mij ontdekken?
Het voelt toch een beetje als mezelf blootgeven. Een stukje dan. Hopelijk een interessant stukje. 😉

Ik denk dat ik mezelf maar gewoon ga smijten en zien wat er van komt.
Wie niet waagt, niet wint, toch?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply